top of page

API-študija 2021/2022


Pedagoški program API vrtec v delo na oddelku vnaša blagodejne dejavnosti, s katerimi otroci preko čutil sprejemajo informacije, iz okolja in obenem tudi iz lastnega telesa. Pridobljene dražljaje skozi razvoj kognitivno in motorično organizirajo ter jih konstruktivno uporabijo za sodelovanje v razširjeni socialni mreži v vrtcu.


V šolskem letu 2021/2022 teče prva študija primera, ki je rezultat uspešnega sodelovanja zasebnega zavoda: Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja in javnega zavoda: Vrtec Otona Župančiča Ljubljana, pri čemer Zavod Eneja predstavlja strokovnost na področju apiterapije in strokovno vodstvo pri izvajanju pedagoškega programa API vrtec, organizira in pripravi ustrezno dokumentacijo ter v sodelovanju z API vrtcem strokovno interpretira pridobljene ugotovitve, API vrtec Ljubljana pa pokriva samo izvajanje pedagoškega programa po za namen študije dogovorjenih api-dejavnostih znotraj pedagoškega programa API vrtec in izvrševanje relevantnih administrativnih nalog.


Zanimalo nas je, kako konkretni in merljivi učinki pedagoškega programa API vrtec vplivajo na kognitivno-motorični razvoj otrok, kako vplivajo na dinamiko skupine in povezanost socialne mreže, pa tudi kakšni so vplivi na individualnem nivoju.


Danes se v Zavodu Eneja veselimo prvega strokovnega srečanja. Namen srečanja je pregled in ovrednotenje dosedanjih ugotovitev ter dogovor glede nadaljevanja študije v šolskem letu 2022/2023.


V šolskem letu 2022/2023 širimo študijo, zainteresirani vljudno vabljeni : zavod.eneja@gmail.com . Prav tako vljudno prosim api-pedagoge, ki bi želeli spremljati spletno srečanje, pa vabila niso dobili, ker so izvajali program mimo nas, da prav tako pišejo na zavod.eneja@gmail.com.

Ob tej priložnosti se iz srca zahvaljujem vsem API vrtcem. Objava pregleda dosežkov dela po programu API vrtec vseh sodelujočih vrtcev na tem področju sledi v najkrajšem možnem času. Hvala.

23 views0 comments
bottom of page