top of page

Čebelarka Simona Gostinčar je upokojena birokratka in predstojnica Centra občebelarskih dejavnosti MedaPolnaSkleda, ki ji med delom s čebelami 'poje duša'. O njih govori s takšno strastjo in ljubeznijo, da je skoraj težko verjeti, da čebelari šele peto leto.  

Je idejna in praktična ustanoviteljica znamke MedaPolnaSkleda, ki s pristnim zanimanjem nikoli ne zaključi svojega učenja - med delom ves čas išče poti do novih znanj, ki jih na svoj unikaten, inovativen in intuitiven način vtke v prakso s čebelami. 

Je tudi čebelarska mentorica svoji hčeri apiterapevtki Nini in sinu Dejanu ter na nek poseben način tudi vnukinji Eneji, ki jo je kljub rosnim letom (8 let) že veliko naučila o čebelah. 

Je tudi članica ČD Hrastnik in članica ČZS ter predsednica strokovnega sveta v Zavodu za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja. 

Pohvali se lahko z avtorstvom Zbornika Vitezi gredic (2015), v katerem je umeščena tudi prva Preglednica medovitih rastlin v Sloveniji. Prvo preglednico medovitih rastlin v Sloveniji lahko najdete tukaj >>

V tekočih mesecih nas spet razvaja z novim projektom, ki je zaenkrat še skrivnost. Je pa nekaj za Slovenijo res svežega in blagodejnega kot je ... na primer sveža limonada z gozdnim medom in meto. 

IMG_20210102_194758.jpg
bottom of page