top of page

Pridni kot čebelice


Današnji dan se je začel delovno in veselo. Pripravili smo medoviti vrtiček, ki bo ostal v trajni rabi uporabnikom Viške Hiške. Ponovili smo znanje od včeraj in začeli z odmikanjem rodovitne zemlje iz gredice. Spodnjo plast gredice je predstavljala plast odpadnega listja, trave in vej iz okolice, ki je bila pred kratkim pospravljena. Tako nabrani grobi material z vrta, ki je odpisan kot neuporaben, je v tem primeru dobrodošel saj v gredici uravnava pretok vode in služi kot gnojilo ob razkrajanju.

Ko smo plast grobega materiala porazdelili po gredici smo lahko po kupu veselo skakali. A ne samo zaradi norčavosti, ampak smo tako plast stisnili in zapolnili prazne prostore, ki so nastali sem ter tja. Nato je sledila plast rodovitne zmelje, ki smo jo na začetku dneva odmaknili. Pokrili smo gredico in ta je bila pripravljena za naše medovite rastline. Posadili smo pegasti badelj, astre, kamilico, lilijo in mnoge druge. Kot čebelice smo pridno delali, da nas ne bi prehitel dež preden končamo našo gredico. Na koncu smo gredico zavarovali še s slamo.

Po odmoru smo spet vsi posedli pod streho predstavitvenega čebelnjaka in poslušali o čudovitem svetu čebel in sladkem medu.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page