top of page

Sladki dnevi


Na današnji dan smo se skrili pred dežjem pod streho. Občudovali smo medoviti vrt, ki smo ga zasadila včeraj in se učili o čebelah.

Pobližje smo spoznali čebelarstvo in pridelke, ki jih dobimo od pridnih čebelic. Med je od teh najbolj poznan. Cvetlični, gozdni, kostanjev in akacijev med so bolj pogosti, poznan pa je tudi sivkin med, ki pridobiva na priljubljenosti in mnogi drugi. Vrsta medu je odvisna od paše čebel. Od čebel dobimo tudi cvetni prah, ki ga čebele nabirajo skupaj z medičino na cvetovih, in matični mleček, ki ga proizvajajo v svojih žlezah le v določeni dobi svojega življenja.

Vsi te sladki pridelki so hrana čebelam in kar jim odvzamemo moramo tudi nadomestiti, drugače bi stradale. Za to mora dober čebelar hraniti čebele s sladkorjem. Za zdravo čebeljo družino je potrebno tudi skrbeti za njihov dom, torej panj, da notri ne zaidejo bolezni. Različne vrste panja imajo vse svoje prednosti in slabosti.

Ob zaključku usposabljanja smo udeležencem podarili semena buče in sončnice, ki jih bodo lahko zasadili v svoje medovite vrtove doma. Prejeli so tudi potrdila o udeležbi in se posladkali z medom. Domov so odšli obloženi z obilo informativnega gradiva in zbornikom dogodka.

Udeleženci so izkazali jasen interes za naše delo, naše projekte in upanje na sodelovanje tudi v prihodnosti.

Hvala vsem za to prijetno izkušnjo!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page