top of page
  • Nina Ilič

Vabilo - Terapija s pomočjo čebel



Delujem pod okriljem Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja. Vabim vas, da si preberete več o meni (apiterapevtki Nini), o apiterapevtkih udejstvovanjih ter programih, ki jih vodim, na sledeči povezavi: o meni.


Pripravljamo pilotni projekt Terapija s pomočjo čebel - inovativen eko program, ki spada med programe ekoinovacij Zavoda Eneja. Združuje elemente hortikulturne terapije, terapije s pomočjo živali, čebelarstva in apiterapije ter vzgoje in izobraževanja. Pilotni projekt terapija s pomočjo čebel v svojem bistvu pomeni medresorsno sodelovanje in povezovanje, saj zahteva sodelovanje oziroma korelacijo večih različnih strok.


Pilotni projekt Terapija s pomočjo čebel je raziskovalno in razvojno naravnan, njegovi cilji so sistemiziranje in strokovno ovrednotenje procesa oziroma programa, razvoj novih pedagoških praks v korelaciji s kmetijstvom in prehrano, doseganje večje produktivnosti in hkrati trajnosti na področju kmetijstva in promocijske dejavnosti.


Stremimo k temu, da terapija s pomočjo čebel poveča število čebelarjev z nadstandardnim načinom čebelarjenja, kot je sonaravno čebelarjenje, ki je osredotočeno na dobrobit čebelje družine in uporabnikov.


Projekt bo trajal predvidoma 3 leta in se bo začel v letu 2017.


Za skupni uspeh pilotnega projekta potrebujemo več različnih perspektiv in strok, saj menimo, da je profesionalno mnenje ključen element tovrstnih raziskav. Zatorej vsi zainteresirani - institucije, strokovnjaki in posamezniki - prisrčno vabljeni k razvijanju sonaravnega programa - terapije s pomočjo čebel.


Kontakt: gsm +386 41 377 388, zavod.eneja@gmail.com.


Oglejte si še:

139 views
ŠE SVEŽE
Arhiv
bottom of page