top of page
  • Nina Ilič

Zdravje v vrtcu Lunba v šolskem letu 2017/18

Program Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Zdravje v vrtcu promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. V okviru programa so organizirana tudi izobraževanja za vzgojitelje, ki nudijo strokovno podprte vsebine povezane z zdravjem. Izpostavljeni so predvsem dobro počutje, ustvarjalnost, izmenjava dobrih praks in sodelovanje s strokovnjaki NIJZ.

V šolskem letu 2017/18 smo v Zasebnem vrtcu LUNBA posvetili veliko pedagoških vsebin področju zdravja. Z aktivnostmi smo se dotikali predvsem otrok, posebno skrb pa smo posvetili tudi njihovim staršem. V minulih mesecih smo poskrbeli za 3 predavanja na temo zdravja, nudili smo delavnice, v katerih so tako ali drugače sodelovali v programu tudi starši z otroki doma, udeležili pa smo se tudi izobraževanja.

Tekom šolskega leta smo se posvetili sledečim vsebinam: zdrava prehrana, narava in varovanje okolja, osebna higiena, »varno s soncem«, duševno zdravje, gibanje, zdrav način življenja, posvetili zdravju pa smo se tudi ob svetovnih dneh, ki so povezani z zdravjem.

Aktivni smo bili pri oziroma v:

  • Projekt Oaza čebelje paše (MOL – Oddelek za varstvo okolja, odsek za razvoj podeželja, Zavod Eneja);

  • Tradicionalni slovenski zajtrk (Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ČZS, Zavod RS za šolstvo, Kmetijska gozdarska zbornica Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Zveza sadjarskih društev Slovenije, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zadružna zveza Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije);

  • Program Terapija s pomočjo živali (Zavod Eneja);

  • Program Api vrtec (Zavod Eneja);

  • Projekt Tibetančki namesto jutranjega kroga (Zavod Eneja);

  • Program Gozdni vrtec (Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije, Zavod Eneja);

  • Svetovni dan zemlje (Zavod Eneja).

Ob tej priložnosti se najlepše zahvaljujem vsem, ki so posredno ali neposredno obogatili naše delo (starši otrok, nosilci projektov, sodelavci in prostovoljci). Bilo je nadvse ustvarjalno šolsko leto, polno novih vtisov, doseženih pedagoških ciljev in idej za naprej.

31 views
ŠE SVEŽE
Arhiv
bottom of page