top of page
  • Ekipa Zavoda Eneja

Počitniško varstvo na Enejinem medovitem učnem vrtu na Grbi


Mestna občina Ljubljana je letos odprla novo vrtičkarsko območje Grba. Nahaja se poleg odprtega Javnega sadovnjaka na Grbi, na koncu Puhtejeve ulice v Ljubljani na Viču. Za MOL koordinira program animacij, predavanj in delavnic Zavod za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja.

V letošnjem letu smo se ponovno povezali z javnim zavodom Malo ulico - rezultat je odlično počitniško varstvo. Zasnovano je v naravnem okolju po načelu sobivanja z naravo. Temelji na tem, da otroci preživijo počitnice na prostem, spoznajo zanimivosti o naravi, živih bitjih, opraševanju in delu na vrtu. Ob pomoči treh animatorjev bo program vodila Ines Zagoranski, zaposlena v Mali ulici.Z njimi bo tedensko sodelovala in izvajala delavnice za otroke Nina Ilič iz Zavoda Eneja, čebelarka in apiterapevtka, ki je svoj formalni del izobrazbe zaključila na področju živilstva in predšolske vzgoje.

Otroci bodo kot obiskovalci pomembne točke ljubljanske Čebelje poti, kar Enejine medoviti učni vrt na Grbi je, veliko izvedeli o čebelah, rastlinah in ostalih živalih na vrtu ter tudi sami kdaj kaj posadili in zalili. Ob tem bomo seveda izdelali tudi netopirnico in hotel za žuželke. Izdelovali bomo tudi api izdelke, naravne repelente, mila, mazila za ustnice in še kaj. Organizirani bodo tudi izleti v naravo, v mesto in kopanje.

Počitnice bodo potekale v petih posameznih tednih med poletnimi počitnicami, in sicer od 8. do 12. julija, 15. do 19. julija, 22. do 26. julija, 19. do 23. avgusta in 26. do 30. avgusta 2019.

Starostna skupina: 2. - 5. razred OŠ.

Cena za udeležence s stalnim bivališčem v MOL: 70 €

Cena za udeležence s stalnim bivališčem izven MOL: 120 €

Super bo! Pohitite s prijavo in delite informacijo med prijatelje :-)

113 views
ŠE SVEŽE
Arhiv
bottom of page