top of page
  • Ekipa Zavoda Eneja

Ljubljana je čebelam najbolj prijazna občina 2019!


V petek, 6. decembra 2019, je v prostorih Čebelarske zveze Slovenije na Lukovici potekal posvet ob dnevu čebelarskega turizma in v tem sklopu so bila podeljena tudi priznanja trem občinam, nominiranim kot “čebelam najprijaznejše”.

Čebelarska zveza Slovenije je že deveto leto zapored organizirala natečaj za izbor čebelam najprijaznejše občine z namenom nagrajevanja občin za dobro sodelovanje s čebelarji na njihovem območju in spodbujanja drugih občin k bolj aktivnemu (so)delovanju na tem področju.

Dogodek je potekal v barvah apiturističnega posveta, organizatorji pa so poskrbeli za vnos sproščene igrivosti z obiskom sv. Miklavža s spremstvom. Ob njihovem prihodu je v dvorani zadonela pesem Čebelar.

Na koncu so bila podeljena priznanja trem občinam, ki so bile s strani pristojnih čebelarskih društvev nominirane kot čebelam najprijaznejše v letu 2019 oziroma so na tem natečaju zbrale največ točk:

  • Občina Beltinci (3. mesto),

  • Občina Žirovnica (2. mesto) in

  • Mestna Občina Ljubljana (1. mesto!).

Po razlagi strokovne komisije ČZS je MOL čebelam najbolj prijazna občina v 2019 zaradi izvajanja programov na svoji Čebelji poti, med drugim so izpostavili Enejin medoviti učni vrt na Grbi, zasnova in program katerega je za MOL v domeni Zavoda za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja.

Vsem trem občinam iskrene čestitke tudi s strani Zavoda Eneja. V veliko veselje in ponos nam je naš doprinos k ljubljanski Čebelji poti pri programih osveščanja in izobraževanja.

6 views
ŠE SVEŽE
Arhiv
bottom of page