top of page
  • Ekipa Zavoda Eneja

Apiturizem in predšolski otroci

Letošnja pustna sobota (22.2.2020) je bila prijetno obarvana z usposabljanjem za čebelarske turistične vodnike, ki smo ga pripravili in izvedli v sodelovanju s Slovensko čebelarsko akademijo in Klubom profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije.

Tako so v Klubu profesionalnih turističnih vodnikov zapisali na svoji facebook strani:

"Čebelarsko-turistični vodniki se pri svojem delu vse pogosteje srečujejo z otroškimi skupinami. Mnogokrat so njihovi gostje otroci, ki še niso vstopili v osnovno šolo (starost osnovnošolcev v projektih označujemo z nazivi prva, druga in tretja triada), tako imenovana pre-triadna oz. predšolska skupina. Z namenom pridobiti čim bolj prodorno, predvsem pa uporabno znanje se je Klub profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije povezal s Slovensko čebelarsko akademijo, ki je v sodelovanju z Zavodom Eneja izključno za čebelarsko-turistične vodnike pripravila enodnevno specializirano izobraževanje.

Predavateljica Nina Ilič je v času svojega predavanja posredovala vsebine, ki bodo čebelarsko-turističnim vodnikom dvignile strokovnost ter olajšale delo s to starostno skupino (predšolski otroci). Govora je bilo o uporabi senzorike, o načinih aktivacije kognicije, o biodiverziteti, o varnosti pri vodenju otrok k čebelnjaku…"

Takole pa je opisal svojo izkušnjo eden izmed uporabnikov:

"Nina, najlepša hvala za tvojo odlično sobotno predstavitev!

V soboto je bilo: - čudovito - zelo koristno - multi-"kanalno"

- dišeče

- okusno

in

- zelo razgibano."

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za prijetno izkušnjo in priložnost.

18 views
ŠE SVEŽE
Arhiv
bottom of page