top of page
  • Tadeja Kosec in Nina Ilič

20. maj - Praznovanje s čebelico Sandrijo

V sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja (Odsek za razvoj podeželja), smo v Zavodu za razvoj empatije in ustvarjalnosti Eneja z namenom, da bi z izobraževanjem o pomenu čebeljih pridelkov in čebel v mestu seznanili naše najmlajše meščane, pripravili strokovni pedagoški program API vrtec.

V začetku novembra 2019 smo izvedli prvo izobraževanje za mentorje iz petih ljubljanskih vrtcev – Vrtec Otona Župančiča, Vrtec Ledina, Vrtec Galjevica, Vrtec pod Gradom in Vrtec Pedenjped.

Mestna občina Ljubljana v šolskem letu 2019/2020 omogoča brezplačno pilotno izvajanje programa v petih vrtcih v Ljubljani, še v šolskem letu 2020/21 bo to omogočila naslednjim petim vrtcem, cilj pa je, da v naslednjih treh letih večina vrtcev pristopi k izvajanju omenjenega programa.

 

V vrtcu Ledina smo obeležili dan čebelic s socialno igro s čebelico Sandrijo, uprizoritvijo gibanja čebelic in oblikovanjem zgodbe.

Otroci so čebelici Sandriji zaupali, koga so v času zaprtja vrtca najbolj pogrešali in zakaj. Skupaj s čebelico sta odletela do svojega prijatelja in mu prenesla sporočilo.

Nato so otroci s pomočjo knjige Čebelica in jaz sestavili svojo zgodbo in jo tudi narisali. Določili so nov naslov zgodbe: ZA VEDNO PRIJATELJI S ČEBELICO SANDRIJO.

Kot se spodobi za praznovanje, smo si pripravili sladke medene čebelice. Uporabili smo marelični kompot, čokoladni sladki greh, kokosove lističe in med.

 

Preberite tudi:

50 views
ŠE SVEŽE
Arhiv
bottom of page