• Ekipa Zavoda Eneja

Profesionalno usposabljanje po programu Api-pedagogika

V skladu z vzgojo in izobraževanjem za trajnostni razvoj in z vseživljenjskim učenjem, se porajajo vprašanja, kako v svoje delo uvajati API pedagogiko ter kako na igriv in prijeten način omogočiti otrokom znanja in izkušnje. Program API pedagogika – tudi s pomočjo čebel – optimizira razvoj otrok v njihovi celoti, saj pozitivno učinkuje na njihov čustveno-motorični, psihosocialni in kognitivni razvoj.


Koža otrok v predšolskem obdobju je prenežna za izvajanje tradicionalne masaže z medom. Apiterapevtka in strokovna vodja api-pedagoških programov Nina Ilič je na podlagi strokovnih znanj in poznavanja otrok razvila strokovno medeno masažo za otroke, ki praktično združuje psiho-socialne, pedagoške in fiziološke potrebe predšolskih otrok.


Udeleženci usposabljanja bodo pridobili znanja in veščine (kompetence) za samostojno implementacijo pedagoških API programov v svoje delo v skupini. Program API pedagogika združuje znanja oz. področja: varstvo okolja, apiterapija (ciljno usmerjena uporaba čebeljih pridelkov), čebelarstvo, biodiverziteta, načela demokracije, človekove pravice in temeljne svoboščine, hortikultura in zdrav način življenja in prehranjevanja.


Svoje znanje bo Nina Ilič delila s pedagogi v sklopu profesionalnega usposabljanja po svojem avtorskem programu Api-pedagogika, od aprila do junija 2022, v sodelovanju z Gimnazijo Celje - Center in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS.


Več informacij in prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9TXCt_B20ZF5Q_qaeWnk66J7JiIPqSjQY-AkqGdjavkdV0g/viewform?fbclid=IwAR0ZWQ8inx6eSOfMPRXZOyyvEApt9wye173E2vTdWWoW0GgdA4dNHO81RuA64 views
ŠE SVEŽE
Arhiv